Ismét jelentkezem! (druzsinlaci)

Ma a junior (U20) rögbi világbajnokságról osztanék meg néhány gondolatot. Katt a részletekért!

A harmadik fordulójához érkezett a vb, több csapatnak itt dől el, hogy elődöntőbe jut-e vagy sem. Ugyanis itt az első négy automatikusan ott lesz. Ez úgy áll össze, hogy a három csoportgyőztes, és a legtöbb pontot szerző második jut be. Azonos pontszám esetén itt a szerzett pontkülönbség számít (tavaly Franciaország és Új – Zéland is 11-11 ponttal álltak a második helyen, mégis az óceániaiak kerültek a négy közé, mert nekik +81-es pontkülönbségük volt, a galloknak +22).


Lássuk mindjárt az első ki-ki mérkőzést, az egyik legjobban várt találkozót Wales és Argentína között!

Tavaly megnyerték csoportjukat nagyon simán, és ezzel mindketten az elődöntőben voltak, ahol mindketten kikaptak a jóval erősebb Új-Zélandtól és Dél-Afrikától. Viszont a bronzmérkőzésen találkoztak, ahol hatalmas csatában 0-19 ről jöttek fel az Argentínok 17-25-re. Ebből is látszik, hogy a dél-amerikaiak nem egy félős társaság…

Idén eddig a C csoportban mindkét meccsüket nyerték, egyiket simán, másikat szorosan, tehát ebből nem lehet levonni következtetéseket, sőt a gólkülönbségük is szinte megegyezik, +44, és +42. Tehát aki ma nyer, az kerül be az elődöntőbe.
Wales jobb csapat, ez tény, de az Argentínok küzedeni akarását látva elbizonytalanodik az ember. Walesre kínált 1,28-as szorzó jónak mondható, de úgy vélem nem lesz ilyen sima. Unibet 9 pontos walesi győzelemre számol, ami inkább reális.
Walesi győzelemre számítok (1,28), azzal együtt hogy szerintem 6-7 pontos különbség lesz csak a végén a két csapat között

Következő csoportunk az A jelű kvartett. Itt Dél-Afrika, Franciaország, Anglia és USA küzdenek. Vagyis az USA nem küzd, ők inkább edzőpartnerek az eddigi két meccsüket elnézve. Azért érdekes ez a csoport, mert Dél-Afrikának 9, Angliának 5 és Franciaországnak is 5 pontjuk van. Dél-Afrika Franciaországgal, Anglia USA-val találkozik az utolsó csoportmeccsen. Dél-Afrika nyerni fog, ez nem vitás (1,07-es szorzó), de ami nekünk érdekesebb, az az Angol meccs.

Miért? Mert ha a többi csoportot nézzük mindenkinek 9 pontja van. Aki nyer a másik két csoportban az utolsó meccsen az jut tovább. Gólkülönbség számít, tudjuk. Új-Zéland és Írországnak +50 pont körül van, míg az előbb említett Walesnek és Argentínának +40 körül van a gólkülönbsége. Mindkét mérkőzés szoros lesz (10-15 ponton belül), így a második helyezetteknek nem lesz nagyobb a gólkülönbsége. Itt jön elő, hogy Anglia a leggyengébb ellenféllel találkozik. A szigetlakóknak most +18-as a gólkülönbségük, de ezen javíthatnak jócskán. Dél-Afrika 97 ponttal verte el az amerikaiakat, Franciaország 42-vel. Angliának is minimum 60 ponttal vernie kell őket, hogy nevető negyedikként az elődöntőbe repüljön, a tavalyi lebőgés után, hiszen tavaly csak 7.-ek lettek.

Unibet 72 pontos hendit kínál, Ladbrokes 69,5-es hendit 1,8-ért. Bet365 is e körül fog mozogni, de ennek meg kell lennie, még a 90 pontos nyerést sem tartom valószínűtlennek. Biztos vagyok benne, hogy az angolok addig fognak menni, míg a lábuk bírja, hogy minél nagyobb különbséggel nyerjenek.

Végül lássuk a másik nagy rangadót az Új-Zéland Írország mérkőzést!

Tavaly a maorik egészen a döntőig masíroztak, ők mindig erősek. Írország 5. lett tavaly, Angliát megverve az 5. helyért játszott mérkőzésen.
Idén körülbelül ugyanannyi a gólkülönbségük (+57, +52), tehát hozták a kötelezőt. Új-Zéland az esélyes (1,08-as odds), de a hendikepet nem értem. Ladbrokes +26-os hendikeppel 1,57-et ad. Ennyi nincs a két csapat között, ez fix. Nem fogják könnyen adni magukat a Lóherések, hiszen ők is az elődöntőbe szeretnének kerülni. Én 15-18 pontos különbséget tusok elképzelni maximum.

Nézzük a tippeket:

Wales - 1,28 - NYERT
Anglia -72 körül - 1,8-1,9 - NYERT
Írország +20 körül – 1,8- 1,9- NYERT
Skócia - 1,12 - NYERT
Sheva4Milan:Stanley kupa döntő első mérkőzése

Chicago Blackhawks - Boston Bruins

Első meccsekre nem szeretek fogadni, szeretem megvárni míg kapunk valami infot a két csapatról. Összességében én Boston győzelmet várok a kupáért vívott harcban. Hogy miért? Több részre lehetne ezt szedni, de kezdjük a legelején.


1, ) Kapusposzt. Rask 136-ból 134 lövést fogott a Pittsburgh ellen, 98,5%-kal védett, mindössze két gólt kapott a liga talán legfélelmetesebb támadói ellen. A playoffmérlege 1,75 kapott gól meccsenként és 94,8%-os védési hatékonyság. Miért nagy teljesítmény ez? Azért mert legutóbb három éve nyerte meg a végső küzdelmeket a Boston s az akkori kapus Tim Thomas teljesítményét múlta felül pedig az ő teljesítménye is az egyik legjobbnak mondható az NHL történelmében. Crawford jól véd, de nem annyira mint Rask.

2, ) Védelem. Charát nem kell bemutatnom, félelmetes paraméterekkel rendelkezik s ezt csak fokozza az a forma melyet képes meccsről meccsre hozni. Leszedte a pályáról a Crosby, Malkin duót mondhatni gond nélkül. Nem szabad elfelejteni párját, Seidenberget sem, Boychukot valamint az ifjú titánt, Krug-ot aki még nagyon sokra fogja vinni az NHL-ben. Visszatér Ference is, viszont kidőlt Campbell aki azért érzékeny hiányzó lehet. De összességében van olyan erős a bostoni pad hogy tudják pótolni. Elnézve a Chicagot, Keith-en kívül nem látni jó formában levő bekket, ebből még baj lehet!

 

3, ) Támadósor.  Lucic,Krejci,Horton vs. Hossa,Sharp,Toews/Kane. Nagy nevek mindkét oldalon ez vitathatatlan. Viszont nem tudok elmenni szó nélkül Kane és Toews gyenge playoff teljesítménye mellett. Utóbbi csak egy gólt szerzett ezidáig.. Leírni viszont kár lenne őket, hiszen Kane azért csak megrázta magát a mindent eldöntő Kings elleni meccsen, de a lényeg ugyan az - nem megy neki. Pozitívum lehet viszont a Hawks játékában Bickell teljesítménye akinek a neve valószínűleg semmit sem mond sok embernek. Megértem őket, ő egy viszonylag kevésbé ismert játékos viszont iszonyatosan megy neki hétről hétre. Rá lehet építeni a Chicagonak. S lássuk a Bostont.. Lucic,Krejci,Horton szintén nem az a klasszikus celeb támadósor, de mégis zseniálisak. Ezt a három embert nem szabad "szétszedni", remekül megértik egymást. De a kulcs mégis talán itt lehet, a Boston fel tud mutatni egy erős második sort is Jagr - Bergeron - Marchand személyében. A cseh legenda leigazolása óriási fegyvertény, motivációban pedig nem fog hiányt szenvedni.

Statisztikákat böngészve találunk pár érdekes dolgot mely rámutat a Chicago erényeire, s a Boston erősségére vagy gyengesésére ezt mindenki döntse el saját maga. A Blackhawksé volt Nyugat legjobb emberhátrányos kivédekezése, az alapszakaszban 87,2%-kal, amit a playoffban még megfejeltek és feltornászták egészen 94,8%-ig. Ez egészen elképesztő adat! Nézzük a Bostont: A Bruins hátrányban képes volt 100%-ot hozni a Penguins ellen, ami hatalmas teljesítmény. VISZONT! A Penguins is hasonló tettet hajtott végre, mint a Boston. Nem kapott gólt hátrányban, ami a Bruins két dolgot mutat, impotens előnykihasználást és kiváló öt az öt elleni játékot. A Boston nem ütött gólt előnyben, ezzel alaposan lerontotta a statisztikáját, de még így is két százalékkal jobb, mint a Chicago.

Óvatos tippjeim az első meccsre:
Chicago Blackhawks - Boston Bruins X 3.60 - NYERT
Chicago Blackhawks - Boston Bruins Chicago nyeri az első meccset 1.65 - NYERT


Sheva:

Tökéletes NHL tippek után folytassuk egy kis tenisszel.

ATP, Halle /fű/ 17:30T.Haas - E.Gulbis
Tipp: T. Haas 1.40 - 1.50 - NYERT

Részletes indoklásba most nem mennék bele, röviden tömören Gulbis kemény borításon ellenállhatatlan, ám füvön csak szenved. Haas pedig itt (is) kiváló, ráadásul ő a jelenlegi címvédő ezen a tornán miután tavaly a döntőben Roger Federer-t, előtte pedig a szintén fű specialista Kohlschreibert búcsúztatta. Nem hiszem tehát, hogy megakadályozná a sokadvirágzását élő Haas győzelmét Gulbis. Én speciel sima két szettben is el tudom képzelni a győzelmet, de maradjunk a sima tippnél, tehét Haas lesz a győztes!

 


 

Heatnation:

 

NBA Döntő 4. mérkőzés:

San Antonio Spurs - Miami Heat
(A párharc állása 2:1 a Spursnek)

 

Péntek hajnalban kulcs fontosságú mérkőzést rendeznek az idei döntőben. A Miami Heat gyakorlatilag az életéséért küzd, ha a 4. mérkőzést elveszti azzal célegyensbe helyezheti a San Antoniot!

Kezdjük a hazai csapattal. A Spurs elhozta az első meccset Floridából majd hazi közönség előtt verte 36(!) ponttal a tavalyi bajnokot, akkor főként Gary Neal-nek(21 pont 9/17 FG) és Danny Green-nek(27 pont 7/9 3FG) köszönhetően. Ma valószínűleg nem lesz ilyen extra napjuk a Spurs kis embereinek. Tony Parkerről fontos hír, hogy a 3. meccs 3. negyede közben az öltözőbe távozott, mivel saját elmondása szerint valamit érzett a combján ami miatt nem tudta folytatni a játékot, majd a 4. negyed kezdetén visszatért a pályára de kevesebb mint 2 perc után távozott a pályáról és a szerdai napon MRI vizsgálaton vett részt, ami megállapította, hogy a francia irányítónak nincsen komolyabb baja a combjával. Státusza day-to-day, de ne sokkal 6 óra után bejelentették, hogy játszani fog a mérkőzésen. Az argentín Manu Ginobili meglehetősen gyenge formát produkál régóta ami akár gond is lehet a későbbiek során ha Parker sérülése rosszabbra fordul.

Folytatom a bajnokkal. A Heat-nek valami újat kellene húznia mind védekezésben mind támadásban. A védekezésben komoly problémát jelent a Spurs triplázása nagyon jól céloznak távolról a sarkantyúsok. A Heat szupersztárjai is gondban vannak mivel James fáradni látszik akit az egész rájátszás alatt kemény védekezést kap(Butler, George és most Leonard). Wade nem találja igazán a helyét a pályán a dobás vállalással meggyűlnek a gondjai míg Chris Bosh nem igazán tud veszélyes lenni közép-távolról. A Miami kiegészítő emberei eléggé össze-vissza játszanak Ray Allen és Mike Miller akiben igazán megbízhat Spoestra mester, közben Mario Chalmer-nek és Chris Andersen-nek is kiegyensúlyozottabban kellene játszaniuk ha a Heat a nyerni szeretne.

A fő kérdés, hogy a Spurs miként limitálja James-t és, hogy a Miami hogyan fog védekezni a triplák ellen. A mai meccsen már a szoros kiélezett végjátékot várom és egy pontszegény meccset. Magára a meccsre nem igazán lehet tippelni úgyhogy inkább a játékos teljesítményekre mentem rá.

Tippjeim a 4. mérkzésre:

Összesített pontok 190,5 alatt- 1,57-VESZTETT

Játékos teljesítmények:

Kawhi Leonard pontjai 12,5 alatt- 1,83-NYERT

LeBron James pontjai, lepattanói, gólpasszai 42,5 felett- 1,83-NYERT