Mit csináljunk pénteken ebédidőben? Nézzünk ausztrál focit! /druzsinlaci/


Pénteken egy mérkőzést rendeznek az ausztrál futball bajnokság 12. fordulójából (AFL), a Hawthorn-i Sólymok a Carlton-i Kékekhez látogatnak

Az eddigi 11 forduló alatt a házigazdák 6 győzelmet és 5 vereséget jegyeznek, a vendégek egy meccsel kevesebbet játszottak, és 9 győzelem mellett 1 vereséget tudnak magukénak. Ez olyan meggyőző teljesítmény, amihez nem kell kommentár.

Gólkülönbségben is a vendégek vezetnek, +395-el állnak, a hazaiak +130-al. Ez szinte háromszoros előny. Ám ami minket jobban érdekel az a Hawthorn Hawks csapata. Másodikak a tabellán, és minden esélyük megvan, hogy a 2012-es, tavalyi nagydöntő után ismét bekerüljenek a döntőbe, és 2008 után újra bajnokok legyenek. Minden szaksajtó és szakirodalom őket tartja a legesélyesebbnek erre, és ők nem rettennek meg a feladattól, hanem hűen ehhez nyerik sorra a meccseiket.

Egymás elleni eredményben mindig a Sólymok voltak jobbak, kétszer is 50 ponttal nyertek, egyszer 70-120-ra, egyszer 60-110-re. Ez most sem lesz másképp, hiszen a Carlton egy középcsapat már évek óta, nem tudnak nagyon előrébb kerülni onnan.

Kicsit furcsállom a vendég 1,25-as szorzót, mert a Hawthorn sokkal, de sokkal jobb csapat ennél.

A hendikeppel viszont szépen lehetne keresni. Értetlenül állok (elég sokszor) a hendikepes oddsok előtt.

Hawthorn -15,5 – 1,52
Hawthorn -17,5 – 1,57
Hawthorn -19,5 – 1,65
Hawthorn -21,5 – 1,72

 

Ezeknek a hendiknek jönniük kell, de az igazán bátrak megkockáztathatják a -49,5-es hendikepet 3,75-ös szorzóért.


 

Sheva:

ATP, London /fű/


L. Hewitt - J.M. Del Potro 14:50

Del Potro oddsa mondhatni rohamosan nő, melynek különösebb okát nem látom. Régebben a csuklója miatt volt sérült, majd most a Garrost egy betegség miatt hagyta ki, Londonban tért vissza. Első körben egy fű specialista Malisse-t vert meg három szoros szettben majd következett egy könnyebb ellenfél - sikerrel is vette az akadályt két szettben. Amit róla érdemes lehet tudni: füvön tavaly Wimbledonban a legjobb 16 közé jutott, Olimpián pedig bronzérmet szerzett. Nem sokon múlott a döntő sem, maratoni csatában kapott ki Federertől. Remek játékos, különösen ezen a borításon!

Ellenfele a kétszeres GS győztes(!) Hewitt. Ráncosodik ő már, évek óta nem nyújtja azt a teljesítményt melyre képes volt régebben, ám füvön továbbra is jó játékosnak mondható - ki is ejtette már Londonban Dimitrovot majd Querrey-t. Lebecsülni viszont kár lenne. Összességében azonban, -minden tiszteletem ellenére- egyszerűen nem értem, hogy miért viszik le ennyire az oddsát. Jelenleg 2.50 - 1.45 körül mozog az odds, s volt ez három feletti is. Nálam ez Del Potro, ha csak nincs valami makacs sérülés/betegség..

Tipp: Del Potro 1.40-1.50
-----

ATP,  Halle /fű/

F. Mayer - R. Gasquet 13:30

Amit Mayerről érdemes tudni: füvön játszik a legjobban, minden évben bőven pozitív volt a mérlege. Tavaly ugyan itt Federer ellen esett ki, Wimbledonban pedig egészen a negyeddöntőig menetelt ahol Novak Djokovics verte meg - ezeket azt hiszem nem lehet felróni neki. Ami még ennél is fontosabb info, előtte már megverte viszonylag simán, 3-1re Gasquet-t. Otthon hazai közönség előtt egy szettre jónak érzem, de annyira nagyon a győzelme sem lepne meg. Egy biztos, én nem fogadnék a franciára 1.30 körüli oddsért.

Tipp: Mayer +1.5 szett 1.85 

Heatnation:

Spanyol ACB Döntő 3. mérkőzés:

Barcelona - Real Madrid
(A párharc állása 1:1)

 

A 3. felvonásához érkezett az ACB döntője, ahol a két spanyol óriás a Real Madrid és a Barcelona csap össze. Az első két mérkőzést a spanyol fővárosban játszották ahol egyet a Madrid egyet pedig a Barcelona nyert. Mindkétszer egy nagy 4. negyedes rohammal nyert az aktuális csapat.

A Real Madridot az első meccsen Llull(19 pont) és Rodriguez(21 pont) hatékony pontszerzése miatt tudott diadalmaskodni míg a Barcelona a 2. mérkőzésen Juan Carlos Navarro(19 pont, 5 gólpassz) második félidei feltámadása volt a kulcs és a végén C.J. Wallace 3+1-es akciója mellett Brad Olsson két büntetője amivel a Barcelona 7 másodperccel a vége előtt megfordította majd később kiderült el is döntötte a mérkőzést.

Pablo Lasa a Real edzője azt nyilatkozta, hogy a vereséget követő edzésen normális arcokat látott és nem voltak kétségbe esve és azt is hozzátette, hogy a csapat készen áll a 3. felvonásra és nyerni akarnak Barcelona-ban. Felipe Reyes nyilatkozatából is kiderül, hogy a csapat készen áll a győzelemre és azt is hozzátette, hogy egy kulcs meccs lehet ez a harmadik mérkőzés.

A Barcelona oldaláról Erazem Lorbek fejsérülést követően akár játszhat is ma este, ha Xavi Pasqual-nak szüksége van rá, a szlovén állapota day-to-day. Lorbek egyébként beállt és edzett a csapattal is. Ante Tomic azt mondta a mérkőzésről, hogy megkell védeniük a palánkjukat és meg kell állítani a Real Madrid támadó lepattanózását, főként Felipe Reyes-re gondolt.

A nyilatkozatokból is kiderül, hogy a Real nincs elkeseredve a hazai vereség után de tudják, hogy forduló ponthoz érkezhet a párharc. Ha ma nem nyernek komoly lehetőség nyílik a Barcelona előtt, hogy a Spanyol Kupa után a bajnokságot is megnyerje. A Barca oldaláról kérdés Lorbek játéka és kérdés, hogy miként semlegesítik a fővárosiak támadó lepattanózását. A 3. meccs kulcs párharc valószínűsíthetően az egykori NBA játékos Rudy Fernandez és a Barcalona legjobbja Juan Carlos Navarro között lesz. A palánk alatt Reyes és Tomic között lesz nagy meccs. Úgy érzem, hogy a Real Madridnak nagyobb a választási lehetősége mint a katalánoknak, ami döntő is lehet a későbbiekben.

Az első mérkőzésen 148 a második meccsen 143 pont volt a különbség pedig 4 illetve 1 pont volt tehát szoros meccseket játszottak, de ugye bár egy döntőben mi mást várjunk?! A pontokat talán underre lőném be de ez sokszor nem az ’elvárást’ tükrözi. Viszont az első negyedben 35 illetve 21 pontig jutottak a csapatok, talán ma is langyosabb lesz a kezdés!

Van pár tippem a meccsre de óvatosan:

Real Madrid +7,5- 1,41
1. negyed pontjai 37 alatt- 1,9

Játékos teljesítmények:

Rudy Fernandez lepattanói 5 felett- 1,85
- Az első két meccsen 8 illetve 10 lepattanót gyűjtött talán ma is elér ilyen magasságokba!

Juan Carlos Navarro pontjai 14,5 felett- 1,85
- Navarro a Barcaleona motorja, neki ma nagyon pörögnie kell!

Ante Tomic pontjai 10,5 alatt- 1,75
-Nehéz dolga van Tomic-nak mivel kemény magasemberekkel kell felvennie a harcot a palánk alatt! A mai nap leggyengébb tippje ez nálam ettől függetlenül simán jöhet. Eddig 6 és 8 pontot szerzett a 2 lejátszott találkozón 6/12-es mezőnymutatóval.