Ma én jelentkezem, szisztok!! (Heatnation)
A mai napon terítéken lesz a Német és a Spanyol kosárbajnokság döntői, később pedig az NBA nagydöntő 5. mérkőzésével is jelentkezem!

Sorrandben érkezem a kosármeccsekkel mellettük tippekkel! Katt a részletekért!

Kezdeném is!

Beko BBL döntő 3. mérkőzés:

Brose Basket – Oldenburg
(A párharc állása 2:0 a Brose javára)

A Brose egy briliáns szezonnal a háta mögött várja a 3. mérkőzést amely akár utolsó is lehet számukra ugyanis Az első meccset otthon majd a második idegenben is 2 ponttal megtudta nyerni és ha ma délután nyer akkor bajnok lesz!

Az első mérkőzés szinte végig kiélezett volt és nem tudta egyik csapat sem leszakítani a másikat. Anton Gavel (14 pont) és Philipp Neumann repítették a címvédőt, érdekes, hogy a korábbi MVP Casey Jacobsen nem tündökölt. A 2. mérkőzést az Oldenburg nagyon csúnyán vesztette el, félidőben 14(!) ponttal vezettek de ezután állva maradtak a 3. negyedben csak 4(!!) pontra voltak képesek és a Brose lendületbe jött majd lendületből behúzták a mérkőzést! Nem tudom mi járhat a vendég játékosok fejében- feladták e vagy sem- ezért nehéz tippelni a meccsre de ami szembetűnő, hogy mindkét mérkőzés nagyon alacsony pontszámú volt! 124 illetve 128 pont született CSAK, a fogadó irodák 149,5 pontot adtak meg határértéknek. Ez így azért érdekes lehet. Ha az Oldenburg nem adta fel akkor küzdeni fognak és minden egyes kosárért meg kell majd harcolni. Ha a határt még jobban kitoljuk akkor még jobb helyzetbe kerülünk!

Óvatos tippem tehát:

Összesített pontok 149,5 alatt- 1,9- VESZTETT
Összesített pontok 155,5 alatt-  1,44- VESZTETT

Továbbá:

Brose Basket- 1,28- NYERT
- Ha két meccsen 2 ponttal nyertek eddig akkor most mikor hazai pályán bajnokok lehetnek és ünnepelhetnek nem fognak veszíteni. A tipp erőssége kétséges. A Brose győzelme az Oldenburg hozzáállásán fog múlni.


Spanyol ACB Döntő 4. mérkőzés:

Barcelona – Real Madrid
(A párharc állása 2:1 a Real Madridnak)

Az egyik fél 3. győzelméig tartó párharcban elérkeztünk az első kiesési meccshez. A fővárosiak a 3. mérkőzésen magabiztosan végig jól játszva múlták felül a Barcelonát 12 ponttal. Akkor Llull(12 pont 5 gólpassz) és a padról bejövő Felipe Reyes(20 pont 5 lepattanó 7/9 FG) repítették a Madridot, de a végjátékban Mirotic(18 pont 5/6 FG) is fontos kosarakat szerzett. A Barcelona oldaláról csak Juan Carlos Navarro nyújtott elvárhatót (20 pont). A triplázás egyik csapatnak sem ment. A Real 5/22-vel(23%) a katalánok pedig 5/19-el(26%) dobtak három pontost. Fontos megjegyezni való, hogy a Barcelona elveszette a lepattanó csatát 35-29-re és amit legfőképpen limitálni akartak az a támadó lepattanózás volt ahol 11-ig jutott a fővárosi alakulat.

Még valami ami fontos és akár döntő tényező is lehet az RUDY FERNANDEZ! Akit a 3. negyedben le kellett cserélni és a hátát/derekát ápolták, de visszatért a pályára később. A Real Madrid elbírhatja a hiányát vagy rossz hatékonyságát ha Felipe Reyes továbbra is ilyen hatékony tud maradni és jól védekeznek.

Tovább nem nagyon ecsetelném a mérkőzést. A győztest nehéz megtippelni de a Madrid nem fog leszakadni a Barcaról és élni fog a katalánok által kínált lehetőségekkel.  A pontokat ma is nehéz belőni de játékos teljesítmény tippeket ma is nézek majd! Az első negyedes pontokat ma is ajánlom de a tétekkel óvatosan, ma azért nem olyan erősnek érzem ezt!

Tippem:

Real Madrid +5,5- 1,53- VESZTETT
1.negyed pontjai 37,5 alatt- 1,9-VESZTETT

Játékos teljesítmények:

Rudy Fernandez lepattanói 5 alatt- 1,85- NYERT
- Az előző meccsen fölé ajánlottam akkor kettőt szerzett Rudy. De ha ma is fájni fog a háta/dereka akkor nem fog küzdeni a pattanókért hacsak nem létfontosságú.

Sergio Rodriguez gólpasszai 4 alatt- 1,85- NYERT
- Csereként talán nem jut el 4-ig! Az első két meccsen jutott el 4-ig a 3. felvonáson már ’csak’ hármat jegyzett. A percei meccsről meccsre csökkennek. Az elsőn még 23 percet töltött a pályán a harmadikon már 16-ra csökkent ez a szám.

 

NBA Döntő 5. mérkőzés:

San Antonio Spurs – Miami Heat

(A párharc állás 2:2)

Az 5. mérkőzéshez érkezett az idei NBA döntő. A Miami Heat a 4. meccsen egyenlített és ha ma nyer gyakorlatilag biztossá teheti a címvédést.

Sokáig nem ecsetelném a 4. meccset. A Miami nagy hármasa 80 felett termelt ez által sikerült megverni a Spurs Texasban! Dwayne Wade(32 pont 14/25, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és LeBron James(33 pont 15/25, 11 lepattanó, 4 gólpassz) nagy úr volt csütörtökön melléjük a kulcs Chris Bosh volt aki 20 pontot és 13 lepattanót tett a közösbe a cserepadot Ray Allen képviselte a aga 14 pontjával. A Heat trénerének Eric Spoelstrának a húzása bejött, ugyanis visszaállt a Miami a small-ball-ra és James 4-est játszott, Mike Miller pedig Haslem helyét vette át a kezdőben, viszont ezzel a húzással Chris Andersen kikerült a rotációból és a perceit Shane Battier kapta meg aki a sikertelen Indiana ellni párharc után újra visszakerülhet a pályára huzamosabb ideig.

A Spurs nagyon nem tud semmibe kapaszkodni ugyanis Tony Parker a 4. meccs 2. félidejében pontot sem szerzett(!!) és árulkodó jel, hogy Nando de Colo beöltözött a 4. mérkőzésre ugyanis Ő a tartalék 3. számú irányító, ha esetleg gond lenne Parkerrel akkor ő is kapna a perceiből.. Tehát pozitívum nincs a Texasiak kezében. De ez ne tévesszen meg minket mivel az adott csapat vereség után mindig tudott valami újítani a következő meccsre és Gregg Popovich nagy elme így számíthatunk valami nagy edzői húzásra is akár. A Spurs célja az lehet, hogy Splitter-t a pályán tartsa, nem a pontszerzés miatt hanem mert a védelem egyik alappillére a brazil magasember.

Kemény szoros csata várható ugyanis aki megnyeri a meccset az 1 lépésre kerül a bajnoki címtől. A Miami célja a 4. meccsen forma átmentése, a San Antonionak pedig valamit húznia kell az utolsó hazai meccsükre! A csapatok a 6. mérkőzést már Floridában játsszák majd! HA a Miami előveszi megint a small-ball akkor lehet egy nagyobb pontszámú mérkőzés is! De inkább játékos teljesítményekkel kompenzálnám a kiszámíthatatlanságát a mérkőzésnek.

 

Tippjeim:

Összesített pontok 182,5 felett- 1,5

1.negyed pontja 46 felett- 1,9
- Nehéz tippelni erre, ha a csapatok lendületben lesznek akkor könnyen jöhet. Az előző meccsen a Heat small-ball-ja miatt 55 pont született az 1. negyedben egyébként eddig nem sok pont volt az első 12 percben. De talán ma.

Játékos teljesítmények:

Chris Bosh lepattanói 7,5 felett- 1,71
- Talán a leggyengébb tippem de ha hozza a 4. meccses formát akkor jöhet.

LeBron James gólpasszai 7,5 alatt- 1,8
- James egyedül az első meccsen jutott 7 fölé akkor tízig, azóta viszont gólpasszainak a száma folyamatosan csökken: 10-7-5-4!

 

 


 

Vasárnapi gyephoki! (druzsinlaci)

Kezdeném azzal, hogy gyephokit is szoktam nézni nagy ritkán, ha lehetőségem van rá, tehát nem teljesen analfabétaként írok most erről.

A világliga döntőjét rendezik most Rotterdamban, mind a férfiaknak, mind a nőknek.

Én ma egy női mérkőzést választottam:

Hollandia – Chile


A csoportmérkőzések zárásaként kerül megrendezésre ez a találkozó. Annyit tudni kell, hogy Hollandia nem csak házigazdája a világligának, hanem a női gyephoki egyeduralkodója is, hiszen 3-szoros olimpiai bajnokok (Los-Angeles 1984, Peking 2008, London 2012), valamint 6-szoros világkupa győztesek, 8-szoros Európa-bajnokok.

Most a világliga megnyerése a cél végre hazai közönség előtt, de ehhez nem kell mást tenni, mint a chilei lányokat megverni.

Chiléről annyit kell tudni, hogy 18.-ak a világranglistán (Hollandia természetesen vezeti), és nagyon nem megy nekik mostanában. Az olimpiára ki sem jutottak, de az eredményeik is nagyon haloványak. A világligán első mérkőzésükön 2-1-re kikaptak a szintén nem túl erős koreaiaktól, majd a nagyon erős Japán simán elverte őket 6-0-ra.

Itt most egy csoportba kerültek a bombaerős, és teljes kerettel felálló hazaiakkal, akik az első meccsükön 1-1-et játszottak Japán lányaival, úgy, hogy a félidőben 1-0-ra vezettek, sok lehetőségük volt, de nem tudták kihasználni őket. Második csoportmeccsükön 2-0-ra verték Koreát.

Ahhoz, hogy a Hollandok továbbjussanak, Chilét kell jól elverni. Miért? Mert most Korea vezeti a csoportot, nagy csatában 4-3-ra verte Japánt ma délelőtt.

Én úgy gondolom, hogy ez a Chile nem fog nagy gondot okozni Hollandiának, és az Oranje-k nem állnak majd le, főleg hogy a hazai közönséget ki kell szolgálni.

Sajnos sok fogadóirodánál csak arra lehet fogadni, hogy Hollandia nyer (1,025 - 1,08), de marathonbeten van egy olyan opció, hogy:

Hollandia -3,5 - 1,9 - NYERT