Ma újra én kedzem a bejegyzést, Heatnation vagyok sziasztok!

Mivel ma nincs a programban kosármérkőzés úgy döntöttem, hogy szétnézek a tenisz világában. Eastborune-ből és a Wimbledoni selejtezőkről hozok tippet és ötleteket!

Katt a részletekért!

Heatnation:

ATP Eastbourne /fű/

Jarkko Nieminen – Feliciano Lopez

 

Két hasonló képességű játékos találkozik Eastbourneben. Nieminen a ranglista 37. helyezettje a spanyol ellenfele pedig 39. Lopez füvön jól játszik 41-26-tal a jobbak közé tartozik a finn pedig 20-24-el áll tehát mérlege negatív, idén Nieminen 2 meccset játszott füvön egyszer nyert(Harrison 6-3, 6-3) egyszer veszített (Daniel Evans 6-4, 6-7, 6-4) Queen’s-ben.

Lopez 5 mérkőzést játszott a Queen’s-i tronán ő a selejtezőből indult ahol Moser-t(6-2, 7-5) és Nielsen-t verte (4-6,  6-3, 6-4), a főtáblán Berankins-t(3-6, 6-3, 6-4) és Bennetau-t verte (7-6, 6-4) majd kikapott a későbbi döntős Marin Cilictől(6-4, 6-7, 5-7). Egymás ellen 9 alkalommal is találkoztak de minket leginkább a legutóbbi érdekel. Tavaly Wimbledonban találkoztak és akkor Nieminen nyerni tudott 3-1-re(7-6, 3-6, 7-6, 6-4) de a mérkőzés szoros volt végig. A győztest nehéz lehet megtippelni Lopez hullámzó teljesítménye miatt könnyen lehet három szett is a mérkőzésen! De ha a játszmákat tesszük 22,5 felé akkor elég egy 7-6, 6-4 is valamelyik játékostól!

 

Tippem:

Over 22,5 games- 1,71-- NYERT

 

További ötleteim:

Ouanna – Rochus (Wimbledon- selejtező)

Tipp: Rochus 1,35-1,44- NYERT

Struff – Moriya (Wimbledon- selejtező)

Tipp: Moriya 2,20-2,60- VESZTETT

Tomic – Ward (Eastbourne)

Tipp: Tomic- 1,30-1,40-- NYERT

 

NBA Finals 6. mérkőzés:

Miami Heat – San Antonio Spurs

(A párharc állása 3:2 a Spurs javára)

 

A képlet gyakorlatilag egyszerű ha a Spurs nyer bajnok ha nem 7. mérkőzés ugyan itt Floridában! De ez nem ilyen egyszerű. A Miami valószínűleg nem szeretne kikapni a két hazai meccsen. Jameséknek újra valamit ki kell találniuk ugyanis az 5. meccsen Gregg Popovich a kezdőbe jelölte Manu Ginoblilit aki ezt meg is hálálta és 20 pontja mellé kiosztott 10 gólpasszt is! Az egész Spurs kezdő a 114 megszerzett pontból 107(!!)-et szerzett! Tony Parker 26 pontig és 5 gólpasszig Danny Green 24 pontig és 6 lepattanóig Tim Duncan 17 pontig és 12 lepattanóig míg Kawhi Leonard 16 pontig és 8 lepattanóig jutott. A pontok a kezdőben szépen eloszlottak és nem volt hiány pontszerzésben.

A Miami pozitívumként egyedül azt hozhatja fel, hogy Ray Allen az egész meccsen és a végjátékban is jól dobott(21 pont 7/10 FG, 4/4 3FG) igaz ez győzelmet nem ért! Chalmers érthetetlen módon dobált ’mindent’ 2/10-el zárt. James sem volt toppon 8/22-es mutatót hozott össze a mezőnyből. Wade játéka pozitív volt a támadó oldalon (10 gólpassz) de védekezésben sok pontot kap róla a Heat.

A 6. mérkőzésre a Heat-nek nagyon fel kellene szívnia magát! Wade impulzív játékára a támadó oldalon újra szükség lesz de az alapszakasz MVP-től is több kell. Mostanában többször is a bírókkal foglalkozik ahelyett, hogy játszana! Bosh nem igazán tud faktor lenni nem találja dobásait.. Ray Allen hatékonysága nagyot lendíthet a címvédőn.

Spoelstra mesternek mára megint ki kell találnia valamit vagy a Spurs a kinti dobásokkal ki végzi a Miamit!

Érdekes, hogy az adott csapat vereség után mindig tudott újítani és nyerni is tudott! Ha folytatódik a tendencia akkor Heat siker de a ’ha’-val kezdődő mondatok nem sokat érnek!

A tippjeimet nagyon meg kell ma válogatnom mivel a pontok határát eléggé felvitték és így kérdéses, hogy az undert vagy inkább az overt érdemesebb tenni! Én személy szerint undert tennék de ez ma gyakorlatilag megtippelhetetlen! Ma (is) inkább a játékos teljesítményeket részesítem előnyben!

 

Tippem:

San Antonio Spurs +10,5- 1,48-NYERT
- Bízom a ’csapatomban’ de reálisan látom a dolgokat és inkább ezt tenném mint a Heat sikert.

Játékos teljesítények:

Manu Ginobili gólpasszai 4,5 felett- 1,66-VESZTETT
- Számomra az éjszaka legerősebb tippe!

Ray Allen pontjai 11,5 felett- 1,83-VESZTETT
- A veterán tripla vető igazán hasznos lehet a Miami számára ma, jókor tud jó helyen lenni Allen! Ezt is erős tippnek érzem.

 


 

Sheva ajánlása:

 

ATP Hertogenbosch /fű/

Stanislas Wawrinka - Igor Sijling

Tipp: Sijsling +1.5 szett 1.60-1.70

 


 

druzsinlaci

Ma a junior rögbi világbajnokság elődöntőit rendezik meg Franciaországban, méghozzá Dél-Afrika – Wales, és Új-Zéland – Dél Afrika közötti összecsapásokkal!

Dél-Afrika címvédő, egészen parádésan játszottak eddig az afrikaiak, nem is férhet kétség, hogy most is a végső győzelem a céljuk. Wales viszont eddig csak Szamoát tudta rendesen megverni, a másik két meccs elég szorosra sikeredett nekik.

Dél-Afrika sokkal jobb csapat, összeszedettebbnek is látom őket, ők az esélyesek, akár 20-25 ponttal is simán verhetik a walesieket.

Tippjeim:
Dél-Afrika nyer – 1,2 - VESZTETT
Dél-Afrika  –  -10,5 – 1,9 - VESZTETT

A másik elődöntő sokkal érdekesebb. Új-Zéland csak Fidzsit verte simán, ők is szorosabb meccseket játszottak, de ellenfelük sokkal, de sokkal érdekesebb. Anglia kikapott Dél-Afrikától a csoportban, ez nem is meglepetés, viszont olyan magabiztosan verték USA válogatottját 109-0-ra, hogy ott elnézve a fiúk nagyon is beleadtak apait-anyait. Ha felszívják magukat mára, akkor a tavalyi ezüstérmes alakulat nagy bajban lehet. És Anglia bizonyítani akar ez nem vitás. Valahogy az a megérzésem, hogy szoros meccs lesz ezért:
Anglia +7,5 – 1,8 - NYERT

Óvatosan:
A
nglia nyer – 3,2 - NYERT