Verőfényes szerdai napot kívánok mindenkinek itt Heatnation.

 

A mai napra újra az európai kosárlabda kapja nálam a főszerepet de a górcső alá veszek pár tenisz mérkőzés. Ha érdekel katt a részletekért!


ACB döntő 5. mérkőzés:

Real Madrid – Barcelona
(A párharc állása 2:2)

A spanyol kosárlabda bajnokság idei kiírása elérkezett az utolsó meccshez! Aki ma nyer az lesz a bajnok. A két spanyol óriás ma a fővárosban mérkőzik meg egymás ellen. Mindkét csapat célja a bajnoki trófea ezen a meccsen már bármi lehet itt már felesleges beszélni arról, hogy mi történt az előző mérkőzéseken. Már csak egy mérkőzés van de az mindenről dönt!

De azért azt érdemes megjegyeznem az előző mérkőzésről, hogy a Barcelona élő legendája Juan Carlos Navarro comb sérülést szenvedett a 4. mérkőzésen és a 4. negyedet teljes egészében kihagyta! Sérüléséről annyit tudok, hogy valószínűleg ’game-time decision’ vagyis közvetlenül a mérkőzés előtt dől el, hogy vállalja-e a játékot(szerintem nem fogja kihagyni, de nem tudom mennyire zavarhatja a játékban).

A Madridiak oldaláról Rudy Fernandez hátbántalmai hátráltatták a 4. meccsen csak 8 pontig jutott. A 4. meccs históriájához tartozik a bírák tevénykedése is. Véleményem szerint a bírók erős hátszeled adtak a Barcelonanak, de ez az én véleményem…

Az egész döntő során eléggé rosszul tripláznak a csapatok a Barcelona 25/71 míg a Real Madrid 20/80-as mutatóval áll. Ha valamelyik csapat előtud lépni ebben az óriási előnyben lehet! A lepattanózásban a változóak voltak a csapatok inkább a Real Madrid pattanózása a jobb.

Szoros meccset várok de Navarro döntése akár befolyással lesz a mérkőzésre. Tippjeim elég bizonytalanok mivel a két csapat teljesítménye folyamatosan hullámzó.

 

Tippjeim:

Barcelona +9,5- 1,47

1.negyed pontjai 37 alatt- 1,9
- Úgy gondolom idegesen és pontatlanul fognak kezdeni a csapatok.

Játékos teljesítmények:

Ante Tomic pontjai 11,5 alatt- 1,85
- Meggyűlhet Tomiccal a baja a Madridnak de limitálni kell a magas ember pontjait mert a legutóbbi meccsen Tomic(18 pont, 11 lepattanó 7/9FG) szédületeset játszott és oroszlán részt vállalt a győzelemben. Nem egy erős tipp de próbálható!

 

Lega A/Seria A döntő 5. mérkőzés:

Virtus Roma – Montepaschi Siena
(A párharc állása 3:1 a Siena javára)

Megcsapta a kiesés szele a Romát, nyeregben érezheti magát a Siena, ha ma nem nyer a Virtus elvesztik a bajnoki reményeiket! A fővárosiak a két Sienaban lejátszott mérkőzésen rendre tapadt a Montepaschira sokszor vezetett de ’végig’ nagyon jól tartották a tempót! De a mérkőzések végjátékaiban rendre megtörtek. Az utolsó percekben a Siena azt csinált a Romával amit akart.

A 4. mérkőzésen az Virtus MVP-je Luigi Datome kicsit visszaesett de így is eljutott 17 pontig és 3 gólpasszig, mellé támadásban csak Jordan Taylor(14 pont) és Gani Lawal(15 pont) tudott előlépni míg a többiek csak ’csipegettek’ a megszerzett pontokból, Goss és Jones pontjai viszont hiányoztak a közösből.

A Siena nem tudta leszakítani az ellenfelét és végül a 4. negyedben bemutatott védekezés(+ talán kis bírói segédlet) tette meg a hatását és az addig 59 pontig jutó fővárosiakat 12 ponton sikerült tartani. Itt már jobban eloszlottak a pontok, az amerikai Bobby Brown (14 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) ma nagyon odaadó volt és hasznos játékkal segítette a csapatát de meg kell említenem Daniel Hackett-et (16 pont, 4 lepattanó) és David Moss-t(15 pont, 4 lepattanó) is akik fontos pillanatokban lépett elő.

Abban biztos vagyok, hogy a Virtus otthon NEM fogja odaadni a bajnoki címet a Sienának, ők küzdeni fognak ebben biztos vagyok.

A Roma edzőjének nyilatkozata még a 4. meccs előttről:

„Büszke vagyok hogy egy ilyen csapat, egy ilyen fantasztikus társaság edzője lehetek, amit a srácok tegnap bemutattak, arra eddig  csak a legnagyobbak voltak képesek. Mindezt alig egy év közös munka után, függetlenül a döntő eredményétől már ez is mutatja milyen  magas színvonalat képviselnek. Még mindig bízunk a 2-2-ben, tudatosan készülünk erre!”

Szerintem bepróbálható a fővárosi siker hazai pályán nyomni fogja őket a közönség, plusz úgy gondolom ma a pontokat érdemesebb alá tenni! Nagy lesz a tét, meg remeghetnek a kezek!

 

Tippjeim:

Virtus Roma- 1,75

Összesített pontok 155,5 alatt- 1,49

Merészebb tippem:

Virtus Roma -4,5- 2,35

 

Tenisz:

ATP Eastbourne /fű/

Albert Ramos-Vinola – Fernando Ferdasco

A legjobb 16 között találkozik egymással a 2 inkább salakos játékos. De Verdasco füvön is tud jól játszani ugyanis 38/23-as összesített mérleggel áll zöld borításon míg Ramos-Vinola gyakorlatilag meccseinek 90%-át salakon játssza 1/4-el áll füves borításon. Mindkét játékos egy meccset játszott az éven füvön és mindketten itt Eastbourne-ben. Verdasco Dolgopolovot verte szetthátrányból (1-6, 6-3, 6-2) míg ellenfele Blake-et gyűrte le simább 2 szettben(6-2, 6-4).

Az akarat fontos tényező lehet ugyanis itt van a Wimbledoni torna ahol mindenki jól szeretne szerepelni. Verdasco jobban érvényesülhet Wimbledonban mint Ramos-Vinola így a tétekkel óvatosan.

 

Tippem:

Verdasco 1,36-1,44

 

További ötleteim:

Malisse – Lu (Hertogenbosch)

Tipp: Malisse 1,3-1,4

Seppi – Harrison (Eastbourne)

Tipp: Harrison +1,5 szett- 1,5