Sziasztok itt újra Sheva!

Hosszú szünet után leheljünk újra életet ebbe a kis blogba az NHL kezdésével!
---

New Jersey Devils - New York Islanders 01:00

Senkit sem tévesszem meg a Devils név, hiába játszották tavaly a Stanley döntőt ez a jelenlegi csapat közel sem képvisel olyan játékerőt. Kezdődött a probléma tavaly Parise Minnesotába igazolásával, majd folytatódott a sor idén az egész NHL egyik legnagyobb sztárjának, Kovalchuk Szentpétervárra igazolásával, de fontos hiányzó továbbá Clarkson is. Már tavaly sem jutottak be a rájátszásra hiszen a végén egy egészen mély hullámvölgybe másztak be, de én idén se lennék meglepne ha éppen lecsúsznának a rájátszásról. Érkezett a kapuba a legendás, ám már egyre gyengébben védő Brodeur mellé Cory Schneider, aki sokat fog profitálni abból, hogy egy ilyen ember mellett védhet. Igaz e tekintetben nem panaszkodhatott eddig sem hiszen a világbajnok Luongo mellett volt Vancouverben. No de beszéljünk az erősítésekről is, hiszen eddig elég negatív képet festettem róluk - ennyire azért nem rossz a helyzet. Megszerezték a Brunner,Clowe,Jagr triót a támadósorba ami azért nem hangzik rosszul. Első meccsen sima 3-0ra kaptak ki Pittsburghben, de ez benne van szóval nem tartom nagy vereségnek. 

Az Islanders tavaly hat év után jutott be a playoffba óriási hajrát nyújtva és ami még mellbevágóbb hogy a levegőben lógott a továbbjutásuk is a Pittsburgh Penguins ellen de végül nyert a rutin,no meg a minőségi keret. Fiatal és ambíciódus csapat, a kulcsjátékos Johh Tavares akinek a gólja/pontjai nélkülözhetetlenek lesznek az idei rájátszásra. Nagy változások nem voltak a keretben, sikerült meghosszabbítani a rutinos Nabokov szerződését ami jó hír mert a 91%-os védési mutatója több mint kielégítő.
Összességében kiegyenlített a keret, nevek alapján a Devils tűnik/tűnhet erősebbnek viszont egységesebb és többre hivatott csapatnak tartom az Islanderst. Ez egyáltalán nem egy tegnapi Boston féle erős tipp, sokkal inkább egy megérzés. Érdekesség, hogy a bukik is így gondolják hiszen viszonylag sokat csökkent a vendégek oddsa, jelenleg 2.30-2.60 körül jár beten ami korrektnek mondható. Komoly hiányzókkal nem számol egyik gárda sem.

Tippem:
New York Islanders győzelem 2.29
---

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 01:00

Évek óta a Columbus az a csapat aki szinte mindig a tabella végén végez, ám tavaly valami megindult. Rick Nash Rangersbe igazolásával felszabadult fizetési lyukkal jól gazdálkodott a CBJ, plusz megszerezte mellé cserébe tavaly ősszel Dubinsky játékjogát is. Őt pedig tavasszal követte a szlovák Gaborik szintén a Parkőröktől. Ha ez még nem lenne elég, akkor hozzátenném Nathan Horton érkezését aki a tavalyi döntős Bostonból érkezett ide. Vele nem számolhat azonban 3-4 hónapig az edző egy vállsérülés miatt. Nyilván sokkal mélyebb lenne a keret ha Horton is egészséges lenne, azonban a tavalyi fantasztikus hajrát is nélküle oldották meg, mely kis híján rájátszást ért, tehát nem írnám le őket ettől függetlenül, sőt.. A keret többi tagja inkább tehetséges fiatal mintsem ismert sztár, ám az Islandershez hasonlóan egy roppant ambíciódus keretet láthatunk Columbusban.
Nem ilyen pozitív a hangulat Calgaryban! A csapat élő legendája és csapatkapitánya, Inigla tavaly ősszel távozott, potlása roppant nehéz ennek ak kicsapatnak, plusz egy másik ponterős játékos Tanguay is távozott tőlük. Helyükre nem érkezett nagy név, ettől függetlenül idén is kellemetlen ellenfél a Flames hiszen sok gólt fognak szerezni vélhetően. Idén eddig két meccsük volt, Washingtonban hoztak el egy pontot nem kis meglepetésre tehát leírni nem szabad őket. Azt a pontot egyébként én betudom annak hogy mint a Flames, mind a Capitals kapusgondokkal küzd azonban ma Bobrovskyval szemben lényegesen nehezebb dolguk lesz.

Összességében tehát erősebbek a hazaiak, azonban a rutintalanság illetve az NHL rapdszódikussága természetesen megcáfolhatja az értelmes érveket. Meglátjuk, én azt mondom hogy CBJ győzelem lesz. Szorzó határeset, 1.80-1.90 körül mozog.

Tippem: 
Columbus Blue Jackets győzelem 1.90
---

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 01:00
Lesz bemutató a legtöbb csapatról, itt azonban egy megérzést mondanék amit nem is kívánok túlragozni.

Tippem:
Döntetlen, 3.75
---

Erre a fordulóra ennyi, természetesen lesznek tippek under/overre is azonban a Detroit mecccsének underén kívül(1.80) mást nem látok ami evidens lenne. Ott pedig az az ellenérv, hogy továbbra is botrány a Hurricanes védelme, plusz akad pár hiányzó tehát simán benyelhetnek végül sok gólt. Kétesélyesbe vállalható a Detroit, én azonban kihagyom inkább. További apró megérzés a Jets kétesélyes győzelme, 1.80-ért elgondolkodtató jómagam még nem döntöttem el hogy fogadok-e arra.